Platforma 112 - Radimir Čačić treba dati ostavku

reactions

Platforma 112 - Radimir Čačić treba dati ostavku

Platforma 112 smatra kako Radimir Čačić treba dati ostavku. Naime, od najviših političkih dužnosnika očekujemo da se pridržavaju svih pravila ponašanja, pa tako i onih u prometu, a od Predsjednika Vlade očekujemo dosljednost, kako bi svi članovi i članice Vlade RH počeli preuzimati političku odgovornost za svoje djelovanje. U nastavku donosimo priopćenje Platforme 112 - za Hrvatsku vladavine prava, koje zajednički potpisuje 19 organizacija civilnog društva.

Danas je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić proglašen krivim na sudu u Mađarskoj gdje mu se sudilo zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Razočarani smo nedavnim izjavama predsjednika Vlade Zoran Milanović kojima se omalovažava mađarski pravni sustav, uz relativiziranje pojma vladavine prava, čime je, po našem mišljenju izašao iz okvira djelovanja kojeg se svaki predsjednik Vlade mora držati.

Kao što je Predsjednik Vlade i izjavio prije tri tjedna, „Vlada je postavila određene standarde ponašanja kojih će se držati“. Upravo to tražimo i u ovom slučaju.

Od najviših političkih dužnosnika očekujemo da se pridržavaju svih pravila ponašanja, pa tako i onih u prometu, a od Predsjednika Vlade očekujemo dosljednost, kako bi svi članovi i članice Vlade RH počeli preuzimati političku odgovornost za svoje djelovanje.

Izjava Platforme 112 povodom slučaja Čačić

Tags: platform 112 government croatia civil society radimir čačić zoran milanović

A- A A+